Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Pienafakta 8.7.2009

Silver&Black , jota naapuri Aslak tuntui pitävän hyvänä soutuperhona, käypisenä jalkaluokan lohen kalastamiseen, oli saanut tuntemattoman sitojan käsissä muutamia muutoksia. Hopearungon päälle oli kierretty pearlish muovitinseli, jonka päälle mielellään Pearless-silkki sidotaan kierteeksi. Siiven seassa on kierrettyä tinseliä ja alkuperäisssä muunnoksessa punainen pää. Itseltä ei tuollaista punaista ollut käytettävissä, joten vaikka kuvassa pää näyttää mustalta on se kuitenkin syvänpunainen. Yksi asia on kuitenkin varmaa - perho toimii Inarijoella, joten siitä vaan sitomaan.  Silver&Black muunnos
Tänään aika kuluu  hitaasti, vaikka aamupäivä tuli ajankuluksi sidottua perhoja. Pyykit on eilen pesty ja sauna siistitty kohtuulliseen kuntoon. Illalla tarvitseen vain tuikata tulet pesään. Mielitietylleni olen varannut terveellista purtavaa saunan jälkeen viristykseksi pitkän matkan jälkeen. 

Päivän kukka on kaikille tuttu puolukka, ilmeisesti yöpakkasia ei ole matalista lämpötiloista huolimatta  ole ollut ja odotettavissa varma puolukkasato syksyllä.
puolukka

© Asko Jaakola 2009

Sulje ikkuna