Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Torvikoski 7.7.2009

Tästä kaikki muinoin alkoi. Perhomies löysi sillan alta nousureiän ja onnistui tartuttamaan lukuisan määrän eri kokoisia lohia, etupäässä kuitenkin vain tittejä. Kuva  ei ole muinainen vaan päiväys pitää paikkansa. Mihinkä maailma meneekään, kyseessä ei ole luvaton perhokalastaja, vaan kyseessä on paikallisen ihan luvallisessa hommassa oleva kalastaja, jolle on vain erityisesti varattu tämä oikeus, oikeus käydä omalla jääkaapilla turistin häiritsemättä
Suomen rannalla suomalaisia kalastajia ja pari norjalaista, tuntumia oli kaloihin saatu, kamerassakin oli kaloja näkynyt.
Torvikosken jälkeen Haukikallion ja Paskamutkan väliseen koskeen, tuloksena heittoharjoituksia. Haukikalliolle hyökkäsi nelimiehinen porukka, joka ainakin jossain vaiheessa löysy töitä haaville - se, mitä haaviin saatiin jäi havainnotta.
Iltapäivällä aamulla kohtuullisena virinnyt tuuli tyyntyi ja se vähäinen vire, joka jäi jäljelle kääntyi etelään. Tarkistin mittarista, vain kahdeksan astetta, mutta tuulen taantuminen toi päivään jonkinlaisen lämmön.
Haukikalliolle  siirtyneiden mukaan Inarijoen paikat ovat täynnä - äijiä on siis jokivarteen kertynyt.
Itse siirryn tänään taustakuoroon,, huomenna sidon muutamia perhoja naapureille. Muutoin päivän täyttänee malttamaton odotus.
Sarjassa tunturien kukkasia on vuorossa kovin isänmaallisiin väreihin sonnustautunut kellomainen kukka. 

© Asko Jaakola 2009

Sulje ikkuna