Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Pienafakta 1.7.2009

Eilen Keto kehui nähneensä kilon titin ilmassa Haukikalliolla ja siitä pitäen onkin ollut jatkuva päivystys paikassa koko päivän - useamman auton voimalla oli väkeä tullut paikalle hyppyuusintaa seuraamaan. Miten lienee käynyt.
Aamulla itse kääntelin kylkeä sängyssä kun joukot olivat seuraamassa lohen nousua. Ojasen Jussi oli ollut Miljoonasuvannon kieppeillä aikanaan hereillä ja aamiaisen jälkeen käväissyt noutamassa lohenmallit Tenosta, suurempi kahdeksan kiloa ja syöntiharjukset vielä päälle. Makealta oli lohisoppa maistunut.
Kuvassa pitäisi olla niitä perhoja, joilla on lohia tartutettu, perällä pitäisi olla Coachmanin muunnos ja edessä tulos maksamattomista puhelinlaskuista, olisko joku Suluku phone tai mikä lie. Mahtaako molemmat perhot olla todiste siitä, että lohi ottaa siihen perhoon, joka on siellä perukkeen päässä. Ja sitten kun ottaa, niin perhoa ei ainakaan vaihdeta ennen kuin se on purtu rikki. Mykän puhelimen voi avata perhoboxin swap-sivuilla, niin värejä ei tarvitse arvailla. Rungossa käytin varmistettuani värin Jussilta Light Olive SLF:ää ja seassa Pearlish Angel Hairia, kaulushäkilä näyttää sidotun ennen siipeä, jotta silleen. Terveisiä vain Joensuun "laulumiehille" ja Teemu Venejärvelle, joka on perhon armottomalla työllään luonut.    
Sulukuphone ja Coachman
Luomisesta onkin helppo siirtyä lapiotyöhön, sillä sitähän se yleensä on. Järkeä ei juuri kaivata, vaan jatkuvaa toistoa, kuten muinoin Alakönkäällä, 18 tuntia vuorokaudessa ja 1200 toistettua heittoa. Eipä siinä tartte arvuutella olivatko perhomiehet rantusti puhuteltavia miehiä - toivottavasti kipinä on säilynyt, vaikka itse en jalakapalloon hurahtanutkaan, vaikka niitä "leikisti" Torssosen Keijon kanssa läpi synkimmän yön katseltiin. Terveisiä vaan Kuopion Palloseuralle ja entisille SM-hopeamitalisteille.
Kuva esittää juuri sitä lapiotyötä parhaimmillaan, käypihän se noiltakin holleilta silloin, kun joki on lohta pullollaan, niin kuin se oli viimeksi vuonna 2001. Eipä ole tuo Norjan kulma sen jälkeen juuri pelittänyt. Yrittää toki saa ja pitääkin.
Muistakaapa sitten perhomiehet sellainen juttu, että lopettakaa ne vesiosuuksien ja tontin hankinta, jo ihmisen oman terveyden vuoksi tulisi liikkua - pari askelta alaspäin jokaisen heiton jälkeen. Tee näin vaikka olisit yksin tai tutussa sakissa. Terveisiä vaan sinisen jenkkipakun miehistölle Tsulloveijokisuulle, suosittelen liikuntaa kuvatussa järjestyksessä.  
Jullakoski täynnä

© Asko Jaakola 2009

Sulje ikkuna