Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Seitaoja 30.6.2009

Tähän täytyy aluksi pistää varoitus - aiheena tänään on kalastus. Tässä on sitten esillä kala. Siika yllätti lohiperhon ja ensin arvelin kalaa harjukseksi, joka oli taatusti päässyt takaisin Ahdin valtakuntaan, mutta siika ja vielä kohtuullisen kokoinen ruokakala pääsi tarjoamaan lohtua kalastajalle.
Olisi helposti löytynyt sille kavereitakin, mutta muut lajitoverinsa eivät viitsineen leukojaa levitellä lohiperhojen vuoksi - kuoriutuvien hyönteisten vuoksi sitäkin useammin.
Kannattaa siian puutteessa tutustua Seitajokisuuhun, niin kauan kuin pato on yläpaikassa, sillä sekin tahtoo siirtyä pirruilemaan alemmas ottipaikalla.
Jokisuukuopan yläosassa kuitenkin jokin jysäytti Silver&Blackiin oikein kunnolla , mutta uusintaan ottajan kanssa päässyt.
Varokaa paikassa, ettei tartu tuo siikainfluenssa
Sillä siika sitten
Mikähän tuo lienee, ei taida olla niittyvilla? Tällaisia näyttää olevan Veikkauksen Rakkausarvoissa, mutta niitä kasvaa Tenon rannoilla.Liisalle kukka

© Asko Jaakola 2009

Sulje ikkuna