Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Turku 6.6.2009


Tuli oltua tässä pari päivää pääkaupungissa. Eilen ehtoolla tulin sitten junalla takaisin ja läksin kävelemään työpaikkaa kohti. Kuis ollakaan ensimmäisessä risteyksessä Turun asemalta käveltäessä, kun ylitetään Käsityöläiskadun kohdalta, niin suojatiellä on liikennevalot, myös jalankulkijalle. Vihreä paloi jalankulkijalle ja yritin ylittää kadun suojatietä myöten, mutta piti hypätä auton edestä pois. Muija pisti tulemaan aseman pihalta ja hiljensi siinä vaiheessa kun itse pakitin. Arvelin, jotta muija pentuineen tummansinisessä Citroen Xsara farmarissa tuntisi noloutta ja pysähtyisi päästääkseen jalankulkijan ylittämään kadun. Mutta älä unta näe. Turussa ei näin toimita, muija polkaisi vauhtiin ja jatkoi matkaansa ilmeisen tuohtuneena - olihan jalankulkija loukannut hänen autoiluaan. Korttelia myöhemmin Käsityöläiskadulla sama malli, pääsin keskikorokkeelle ja arvelin jatkavani loppuun saakka, mutta kännykkään ajaessaan puhunut mieshenkilö olisi ilmeisesti ajanut päälleni, jos olisin jatkanut aikomustani.

Mistä näitä helvvetin muijia ja pellejä riittää - Turussa nämä ei lopu koskaan, niin koulutetaan jatkuvasti lisää autokoulussa. Varokaa henkenne edestä, jos olette muualta - täällä on omat sääntönsä, suojatiekäyttäytymistä ei ainakaan poliisi valvo. Valvontakamerat on käännetty kaduille, jotta nähdään, ettei vaan joku muija ja äijä jätä kaistaa vaihtamatta, jos siihen on mahdollisuus ja ettei jätä vaihtamatta uudelleen, jos alkuperäiseen jonoon tulee auton mentävä väli. Näin Turussa: Poliisi pyytää havaintoja!

Ei tätä tartte ihmetellä, tyhymyys ja piittaamattomuus on katoamaton luonnonvara Varsinaisessa Suomessa. Sivistyksestä paikalliset havainnot kertoo, että se tuli ensimmäisenä Turkuun ja niin myös lähti. Meniköhän Naantaliin?

Kyseinen kuva ei liity millään tavalla tekstiin, se on tältä päivältä.
Kuvan väellä on muuten vaan pallo hukassa.


© Asko Jaakola 2009


Sulje ikkuna