Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Turku 14.2.2009

Tänään oli se päivä, jolloin kaksi talvea Karigasniemellä säilössä olleet perhonsidonnan välineet tuli haettu varastosta aktiiviin elinpiiriin. Pikku hilijaa on syntynyt jälleen ajatus sitoa se ensikesän ottiperho, Heh, niinkuin monina muinakin talvina, joskus se on jopa onnistunut.
No, muutaman iltana tuli soitettua Veteliin, jos joku muistaa, niin muuan pääministeri kauan sitten oli syntyisin Vetelin Räyringistä - mitä tuo sitten tarkoittaa, niin kysykää paikkakuntalaisilta tai himankalaisilta.
Siinä jutustellessa tuli kyse villalangasta, jossa on sellaiset pitkä säikeet, kuten jossain mohair- tai angoralangassa - jos vaikka mielikuva syntyisi, mitä haetaan. Käyttö tuolle langalle löytyy kierteessä, laittamalla tätä lankaa ja harjaamalla nuo irtosäikeet niin syntyy myös häkilä. Taitaa olla noita verkku-ukon kujeista, niin kuin onkin. Tuli esille, että täällähän se on sellainen lankaliike, Sylvi Salonen Oy, josta muinoin kaikenlaisia lankoja metästettiin. Siitä mallina vieressä Sylvi, jonka hopeaosat on  tehty Saloselta saadusta langasta, siitäpä siis nimikin - terveisiä vaan Ojasen Jussille, jonka pirrasta perho lähti liikkeelle.
Ei ole tullut vielä tätä kirjoitettaessa haettua veteliläiselle apua, mutta kyllä se tästä.

Mietin tässä näitä vuosien saatossa syntyneitä kirjoituksia, ainesta olis niin kuin muillakin narsisteilla - vaikka plogiin vai mikä se nyt on. Pari sellaista joita itsekin lueskelen ovat tietenkin Aslakin jutut, mutta ehkäpä asiasisällölleen ja kannanotoilleen hyvinkin mielenkiintoinen plogi on "Kemppinen". Siitä vaan suoraan sivulle lukemaan. Samaa miestä tuli kuunneltua radiossakin, mutta hänen vetämänsä keskustelusarja on loppunut.
Tässä voisi ryhtyä vastaavanlaisten "maailmanparantajien" ryhmään, mutta taitaa olla viisain jatkaa paskanpuhumista pelekästä perhostelusta, ei niin suurta vaaraa, jos joku uskoo.

Ensimmäinen yhteydenotto vuorovesikäyrästön suhteen on sitten tullut, kiitos vaan muistuttamisesta. Normaalisti käyristä on ollut Merran Repa huolestunut, mutta eiköhän ensikuun aikana ne sivustolle ilmesty. Vuoroveden vaihtelu ei sinänsä ole monimutkaista, mutta aikamoinen homma on rakennella ne sellaiseen muotoon, josta jotain selviää tavalliselle lohestajalle, käypine kellonaikoineen päivineen.

Perjantaina törmäsin oululaiseen ns. senior advisoriin - soitto tuli Raisiosta, jonne asianosainen ihan käsittämättömästä syystä oli eksynyt. Yhtä käsittämätöntä on vain se, että pohjoisen mies ottaa ja eksyy Turkuu ja tekee Ruonansuut. Ymmärrän Jopen viestin tänään täydessä laajuudessaan - ellet itse bonjaa, niin tervetuloa Suomen Turkuun, Varsinaiseen Suomeen. Sivistys on saapunut kuulemma tänne ekana Suomessa, mutta onkohan se ensimmäisenä täältä....
Mielipiteitähän on moneksi  ja näkökulmia, mielipiteitähän voi aina vaihtaa, mutta usein näkökulman vaihto on vaikeaa, turkulaiselle tarkoittaisi se muuttoa Kaarinaan tai Raisioon näin aluksi. Ehkäpä ei silloin vielä tule tietoiseksi siitä, että ihmiset ovat erilaisia, joissain avoimempia kuin toisaalla. Ja niin kuin joku sanoi, ettei turkulaisvitsit ole vitsejä, kuten muualla luullaan - ne ovat tosia.

Jäämme odottelemaan tuloksia ja niitä odotellessa totutellaan käsiä herkkiin liikkeisiin - perhonsidonnassa tietenkin...© Asko Jaakola 2009

Sulje ikkuna