Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Karigasniemi 28.6.2008

Matkanteko käy fysiikalle, koipia rupeaa kivistämään ja selekä väsyy ratin takana istumisesta - minkähän vuoksi Teno on niin kaukana. Vaikka itsellä on mahdollisuus jakaa ajomatka kahtia, yöpyä vanhempien luona puolivälissä Suomen, niin kuitenkin auton kääntely käy työstä. Mutta ajateltuna aikana kuitenkin perillä.
Oho, olipa mökillä hiiren paskaa tai paremmin jonkun myyrän sontia. Pari tuntia teki vanaha Philipsi töitä niitä imiessä - viltit, matot piti tietenkin puistella.
Vettä on joessakin, tästäpä ne kalamiehet jaksaa valittaa. Kala sopii paremmin uimaan - tarinoita lohen runsaasta olemassa olosta piisaa. Alueellinen sanomalehtikin kantanut kortensa kekoon ja kun elhti kirjoittaa jotain niin senhän täytyy olla totta.
Onhan sitä kalaa joessa, mutta suurin syy onkin paikallisten epäonnistunut kalastuksen alku - ajoverkkopyynnistä ei tahtonut tulla mitään saati kalaa, patopukin vie virta, paitsi sellaiset, joita Dallasin mutkaan on taottu. Vaarna on ja pysyy, siitä voi vain päätellä sen, että jollain pistää rintaan...Kateus vie kalat vedestä. Oli Kettunenkin ollut Dallasissa pahojaan tekemässä, hivuttanut seulotun titinpoijan venemiehen edestä raakalla tavalla rantaan, huh huh.
Karigasniemi 29.6.2008

Sunnuntaipäivä jatkuu paikalle saapuneiden Polson miesten kanssa. Paikkojen katsastuksen jälkeen selvä johtopäätös tuli Polson miehistä vanhemmalta, Raimolta ja komensi pojan luvan hakuun. Oli meinaan sen verran mielenkiintoiset pyyntipaikkatarjoukset.
Siinä sitä seilattiin Paskoniemen ja Haukisuvannon välillä, ylemmässä Raimolla pari tapahtumaa, joista toinen kuvauksen mukaan kunnon kala. Haukisuvannossa turhan paljon vettä, mutta jos lohi nousee, niin mikä ettei.
Jäimme kuitenkin paikkojen välimaastoon ja niinpä porukan nestori taluttelee pikku jalakaan haavin syötäväksi. Kohta elvistellään! Kolome ja puolikiloa.
Ajantasalla on varmasti koko Keski-Pohjanmaa Räyrinkiä myöten puhelimen pärinästä päätellen.
Saunan lämmitykseen, Jarkko kertoi palatessaan saaneen Paskoniemessä tuntuman vielä kalaan.
Saunaan, syömään ja kattomaan potkupalloa. Että joku viittiiki tuommoisesta innostua - kalastuksen vielä jotenkin ymmärtää. Hiihto ja potkupallo taitaa olla kohta suomalaisten noteerauksessa samalla tasolla, potkupallo näistä puhtaimmin eväin toteutettuna. Ja siinäkään  ei pärjätä...

© Asko Jaakola 2008

Sulje ikkuna