Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Turku 22.6.2008

Täällä sitä vaan kärvistellään etelän auringossa (lue: vesisateessa) juhannusta lorvien. Boratbockan päivävuoro pari päivää sitten, arvella sopii, että aina jakson alussa arpajaisiin riittää osallistujia. Toivotaan kireitä siimoja.
Sen verran ajan tasaista tietoakin joelta, että Yläkönkään alapuolella joessa riitti vettä - vesilämpö oli 8 asteen kieppeillä, vettä on myös rohkeasti liikkeessä . Perhomiehiä ei ole juuri näkynyt, mutta soutajat olivat joitain kalojakin saaneet.

Dallasissa sitä vastoin turistinvastainen kampanja jatkuu - patoja on viritetty uusiin apajiin. Mielessä varmaan pyörii se, miten saataisiin jokaista patopukkia kohti voimaan kaiken aikainen 50 metrin kalastuskielto - pukkeja olisikin mainitulla välimitalla Angelista rajalle saakka. Ja lohen elämä olisi turvattu! Paikallisessa varjeluksessa aikaan saatettu sukupuutto paremminkin tuloksena olisi. Ideaahan siinä, Atlantin lohen kuoltua voisi istuttaan kirjoa ja sille hakea Pasaselta täydellinen kalastuskielto. Ja sitten vaan täysin turistin häirittemättä souteleen broileripulikoita pataan. Mutta mitäpä uutta Dallasista, näihinhän on jo tututtu. 
Aluehan on muutoinkin tunnettu sujuvasta huumorin tuotosta - eipä se aikuisella miehellä muuten päivä kulu, jos ei hymyn aihetta aikaan saa. Tuotannosta on ruvettu pitämään nettipäiväkirjaa - osoitetta voinee asiaan perehtymätön uksia osakaskunnan sihteeriltä.
 
Mutta yhtä en mitenkään huumoriksi ymmärrä - armotonta halua vesittää vainajan muisto.
Sen sanon tässä ja nyt , niin kevveäksi jää pukin pystyttäjien elämän jälki verrattuna Laurin vastaavaan.
Yksi on asia jossa voiton he nappaa - ilkeyden teossa ekoja ovat ja siinä miten mies akkojen maineen saa.

© Asko Jaakola 2008

Sulje ikkuna