Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Karigasniemi  5.7.2007 
Eilen iltaisen sateen ja ukkosen "poikasen" jälkeen kaunis sää jatkuu Karigasniemellä ja sään kunniaksi tuli tempastua aamulenkki.
Majataloon aamukahville ja takaisin, mutta ei yhtä putkea kuitenkaan. Tulipahan vierailtua Karigasniemen kylätalossa, kaupassa toimittivat katselemaan Inarijoen lohia telekkariruudulta, mutta en niitä nähnyt sielläkään. Kamera on sijoitettu siltapilariin, mutta ainakaan vielä ei ole mahdollista linkittää kameraa nettiin.

Tänään en kalasta, mutta en ota aurinkoakaan.
Lämmitän saunan ja pesen lenkkihiet pois.
Lauteilla ihmettelen nykyajan perhokalastajan profiilia, syynä profiilin tarkasteluun on se mahdoton älämölö, joka syntyi päiväkirjasta, jossa mainitsin parista Norjan joesta ja niiden saaliista.
Useiden puhelinsoittojen perusteella poistin mainintani - puhelinsoitot etelänsuunnasta todistivat, ettei mainitsemissani joissa voi olla lohta, ainakaan silloin, kun....
No, hirvenmetsästyksestä aikoinaan luopuneena ei tuollaiset vaateet yllätä, perhomiesten ja hirvimiesten erona on se, että hirvimiehet pitkälle omistavat maat joilla mellastavat, mutta perhomiehillä vesien omistuksen osuus on kuin kahluuhousun peräpuolelta napasyvyydessä nouseva plörinä.
Siitä huolimatta vaaditaan taivasosuutta ja vielä kokonaan toisesta valtiosta. Yleensä tuo päättyy lupien arvontaan, kuten kävi Boratbockassa ja vielä niin, että olisi jopa haluttu vain määrällisesti rajoittu vain hyväksyttyjä jäseniä koskeva arvonta, mutta että suomalainen ahneus tuottaa lupa-arvontoja jo toisessa maassa - siihen pystyy vain suomalainen perhomies.

Lopuksi huomautan, että tässä perhomiehellä ei missään nimessä tarkoiteta harvalukuista perhonaisten joukkoa, heille nostan hattua.
Ja koska sivustoni on vielä taloudellisesti riippumaton ja sitoutumaton media, kirjoitan suurinpiirtein sen mitä vapaasti harrastettavan luvanvaraisen perhokalastuksen puolesta mielestäni tulee sanoa lajin yleistä tunnettuutta ja kunnioitusta  ja erityisesti Teno- ja Inarijoen rannalta tapahtuvaa perhokalastusta edistäen. Ehdotuksia ja aloitteita voi minulle tehdä, mutta niiden osalta menettelen tietenkin täysin omavaltaisesti.

Huomeniltana taas kalastan, juuri siinä paikassa minkä satun valitsemaan, mutta toivon etten niin tosissani, että kahluuhousuissa pörähtää - nauttikaa perhokalastuksesta, joesta ja maisemista ilman puuduttavaa stressiä suurimmasta tai lukuisimmasta saaliista, sillä ei se kalanperkuu mitään erityistä lystiä ole. Eikä tässä hommassa aina tarvita sitä suurinta elintä.
Saattaa olla, että seuraavana päivänä on kerrottavaa jostain kalapaikasta ellei sitä syystä tai toisesta ole julistettu vallan salaiseksi.
Kylätalon esittely
Kylätalon kuva-arkisto

© Asko Jaakola 2007

Sulje ikkuna