Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Karigasniemi  2.7.2007 
Inarijoessa ja luonnollisesti myös Tenossa on hyvin vettä ja lohi nousee.

Tällä hetkellä eletään jo kolmatta heinäkuuta. Eilisen, toisen päivän olin suunnitellut lähialueen kalastamiseen, mutta jätin tuon kalastamisen kokonaan pois - vain vesikorkeus tuli noteerattua. Isäukko sen sijaan päivysti lohenhyppyä, jota ei kuitenkaan ole näkynyt. Joten kalastuksen laitoon löytyi perustekin. Mutta illalla otetaan vahinko takaisin, pitänee suunnata alavirtaan toivottamaan nouseva lohi tervetulleeksi. Keli on kuitenkin kuvan mukainen, pintaperhon käyttöä rasittanee hieman korkealla oleva vesi, mutta...

Tulomatka sen sijaan ottaa hattuun - muutoin suhtnopeusrajoitusten mukaan mennyt tulomatka pläjähti poliisin tutkaan Rovaniemen alapuolella, kahdeksankympin alueella mittasivat 124 kilsaa tunnissa parin sadan metrin ohituksen yhteydessä. Siitä on tuosta turbiinista näköjään vain haittaa, tavallisella vapaasti hengittävällä koneella tulos olisi jäänyt huomattavasti alhaisemmaksi. No tehdylle ei löydy perusteita, nyt vain sopii toivotella tuttuja perhomiehiä käymään, ettei tartte koko kuukautta kotorantoja kalastella - ensi viikolla pitänee soitella kotipaikan poliisille, milloin täältä pääsee pois ja mistä voi kotin noutaa.

Mutta ei anneta tämän haitata, otetaan ilo irti perhokalastuksesta, kuten asiaan kuuluukin, joten kireitä siimoja kaikille.

© Asko Jaakola 2007

Sulje ikkuna