Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Turku 28.6.2006 


Jo muutaman päivän olen vastaanottanut viestejä mökille talonmiehenksi jääneeltä Keton Joukolta. Tottakai sitä lohta rupesi nousemaan, kun olin lähtenyt etelään - taisin itse olla itselleni varsinainen seita? Jouko on napannut muutamia päiviä sitten komean titin Outakoskesta ja viimeisen viestin ja jutustelun mukaan pidellyt isohkoa kalaa Mustajokisuulla Inarijoessa - lohta löytyy sieltäkin.

Sivun otsikko mainostaa reaaliaikaista tietoa kauden tapahtumista, mutta tältä kesältä nuo uutiset ja jutut hyytyvät - ihmisen elämässä tulee joskus tilanteita, joihin pitää olla valmis vastaamaan, näin on nyt käynyt. Kalastuksen osalta, niin toivon, jatketaan ensi kesänä, tuoreilla ajatuksilla ja mahdollisesti uudessa seurassa.
Mökkikaveri totesi tuossa keväällä lentäväksi lauseeksi: " On sitä muutakin elämää, kun perhokalastus". Itse pidin ajatusta suorastaan luonnottomana ja epäilin käverin lääkitystä, mutta nyt joudun ajatukseen yhtymään - kyseessä tulee olemaan perhokalastuksen sovittaminen tuohon muuhun elämään.

Toivotan kaikille lohta perholla kalastaville kireitä siimoja ja ikimuistoisia hetkiä harrastuksen parissa.

© Asko Jaakola 2006

Sulje ikkuna