Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Juhannusaatto 23.6.2006 


Vettä Inarijoessa piisaa ja Tenossa. Ehtoolla pikavisiitti kokeilemaan tuuliheittoja Rovapahtalle, tuloksena pikainen puutuminen ja paluu jalkapallomaailmaan.
Yks juttu oli unohtua, kun kävimme Levajokisuulla, löysi Laasasen Simo perhokalastajan tummat lasit polulta rantaan - kysellä sopii Tunturitupien kahviosta.

Yöllä otti Keto hoitaakseen seidan palautuksen - seidasta kuva ohessa. Tämä partasuu oli Joukoa kiehtonut kaksi vuotta sitten ja siirtynyt silloin repun painoksi. Sittemmin partasuu on pistänyt toimeksi - molempina vuosina on auto porsinut lohireissulla ja kaiken kukkuraksi viime kesänä metsähallituksen puolelle Pudasjärvellä. Jo viime vuonna Joukolla oli tarkoitus palauttaa "seita" paikoilleen, ehkä olisi kannattanutkin.
Kun Jouko yöllä sijoitti "seidan" vahtipaikalleen, tyyntyi tuuli ja ukkonen jyrähti kerran.
Jokohan seita päästää lohen nousemaan. Järjestikö juuri seita mahottoman etelätuulen, joka ei tunnu lohta ylentävän. Tuuli on edelleen poissa, mutta uimavetta tulee taivaalta.

© Asko Jaakola 2006

Sulje ikkuna