Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Karigasniemi  21.6.2006 
Perillä Karigasniemellä eilen, mutta vesihommien kanssa sen verran ongelmia, ettei viitsinyt enää puuttua näihin nettijuttuihin  - ja tulihan sitä jalkapalloakin.
Mutta normaalit kuulumiset ehti toki sulattaa ruuan jälkeen. Soitin odotellessa Syrjäsen Latelle, joka yksikantaan totesi kysymykseeni: "Ei syö". Olivat sentään nähneet kaksi hyppyä, titit lienevät tulossa Inarijokeen, koska olivat olleet koolta reilun kaksikiloisia, ilmaan punnittuna.
Vesitilanne on hyvä, lohi ottaa vain nappaajaansa, Torvikoskessa on ollut kesäkuun alussa oivallinen meritaimen jakso, olisikohan pitänyt olla aikaisemmin liikkeellä. Meritaimenten koot ovat olleet kunnioitettavia, 6...8 kiloisia kirkkaita taimenia.
Vettä tulee lisää taivaalta koko ajan, lämpötila liikkuu 16 asteen kieppeillä , on mitä oivallisin kalastuskeli. Illalla täytyy tarkistaa Inarijoen lähialueiden tilanne, liekö joki muotoutunut uudelleen. Huomenna taitaa suuntana olla Teno ja siellä Levajokisuu Suomen puolelta kalastettuna, mutta houkuttelevalta näyttää Torvikoskikin.
Orava on näemmä pitänyt "passia" mökillä eikä ota kuuleviin korviinsa, että nyt on siltä passivuoro päättynyt - piti äityä kivittämään tuota luonnon elikkoa. Onneksi kyseessä ei ole mikään liito-orava. Saas nähdä riittääkö uhkaileva kivitys, osumat ovat harvassa, mutta pitääkö siirtyä tulosta tuottavimpiin aseisiin.

© Asko Jaakola 2006

Sulje ikkuna