Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Karigasniemi  26.6.2005

Sää tänään on ollut vaihteleva, aamupäivän sateista on iltaa kohti saatu aurinkoa ja kohtuullista tuulta. Päivä on mennyt ladatessa akkuja, ei tullut ainakaan virhettä kalastuspaikan valinnassa.
Paikallisten poolissa Karigasniemen sillan kupeessa on vilskettä ja kalaa piisannut, mutta ilmeisesti siihenkin sattuu hiljaisia hetkiä. Perhokalastajia oli myös kosken kotimaan rannassa, pääosa perhomiehistä oli miehittänyt edelleen Nilijokisuun, josta tuloksena soiton perusteella pari tittiä. Soiton aikana Laasasen Simo rantautti kookkaan titin, joka jäi Laurin aikaisemmin saamaa kolmikiloista pienemmäksi - kärkitila ei vaihtununt ainakaan vielä. Kalan liikkuminen oli tänään ollut muita päiviä rauhallisempaa, kuten alavirran tunnoista saattoi päätelläkin. Dalvadaksen Kuoihkakarilla ovat ensimmäiset kahlanneet viljelytien alapuolelta, lieneekö jo joku onnistunut aivan niskaltakin.
Ilta tuo vuorokauden keskeytyksen kalastukseen ja homma jatkuu maanantaiehtoona, tuoreita voimia tulee ainakin Nivalasta - pojat jaksaakin painaa pitkään viikolle, taktiikkana taitaa olla nukkua viikon unet "pankkiin" tulevan yön aikana, jos väsy yllättää, niin voihan sitä ottaa nokoset laskujen välillä.. 

Siltamonttu 26.6.2005

© Asko Jaakola 2005

Sulje ikkuna