Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Juhannusaatto  24.6.2005

Juhannusaatto perinteisellä paikalla, rientoina mökkikäverin visiitti Fierranjoella, jossa yksi kunnollinen tööttäysy. Itse sidoin muutaman perho, ottavuudesta ei ole tietoakaan. Ehtoolla ennen saunaan muutaman tunnin heitot Haukikalliolla ja heti täytyy korjata epäilyt paikan kunnosta - varma tappopaikka, jos lohta tulee Inarijokeen. Kalastuksen voi sopivalla vedellä aloittaa pitkän peilin yläkuohusta, peili on ehkäpä pidentynyt ja alapäähän on siirtynyt kiveä muodostaen pienen poikittaisen virtaavan kinkaman aivan Suomen rantaan. Lasku kannattanee lopettaa kinkaman takuiseen syvänteeseen viistottain rantautuen, jolloin nouse kala ei häiriinny. Kalasta ei kahteen mieheen tehtyjen laskujen aikana ollut havaintoakaan, mutta haisee siltä, että aivan näinä päivinä lohta tulee jokeen - Karigasniemen siltamontusta ovat paikalliset tahkonneet lohta jo parin päivän ajan. Nilijokisuu on ollut hyvässä vedessä ja antanut päivittäin mukavasti pientä tittiä, joillekin jopa useampiakin. 

Juhannusaatto 24.6.2005

© Asko Jaakola 2005

Sulje ikkuna