Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Nilijokisuu  21.6.2005

Törmättiin kalamiehiin Nilijokisuulla. Pöyhösen Erkki oli jo aamupäivällä hoitanut titin rannalle ja Laasasen Simon vuoro oli oikein kuvan kerä. Vitoslompolo putosi ohjelmasta ja otettiin pojilta iltatuuri vastaan. Pojat kertoivat paikassa olleen liikettä koko päivän, saaliskoko oli tuollaista sivujoen kokoluokkaa. Ittellä oli titti illan alkajaisiksi kiinni ja kaverikin säikähti kookkaan harjuksen kanssa, mutta näillä eväillä jaksettiin aamupuolelle yötä. Lähinnä odottelimme navakan tuulen tyyntymistä, joka tapahtui puolenyön maissa paljastaen Nilijoen tilanteen - makein vesikorkeus menikin tuulen mukana. Ylävirran suunnasta puhaltava navakka tuuli ikäänkuin korotti vettä ja tyyntyessä paras vesikorkeus olikin hukassa. Mutta vesikorkeus juoruaa kohta päästävän kareille. Paikallinen soutaja kävi porinoilla ja manasi huonoa viime kesää, saaliikseen oli jäänyt miehenköriläs Alakosken padosta - terveisiä vain Raaheen.
Seuraava aamu käynnistyi syystäkin lähempänä keskipäivää, säätiedotus ennustaa ukkosta ja sadekuuroja, käytännössä tämä tarkoittaa hellettä ja lähes 28 asteen keliä, mutta pilviäkin on toki kerääntynyt sadetta varten. Nilijokisuulle oli oma miehityksensä mennyt, pitänee käydä ehtoolla tarkistamassa mielialat. Muutama pikainen kohde Inarijoella, ei jälkeäkään kalasta ja juuri Norjan puoleiselta Mustajokisuulta palannut kalastaja kertoi samaa, ei ole Inarijoessa kalaa. Että sillä viisiin.

Dalvadas 21.6.2005

© Asko Jaakola 2005

Sulje ikkuna