Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Karigasniemi  20.7.2005

Keskiviikko meni välinehuollon piikkiin, Veli-Matti oli jättänyt kahluukenkänsä kotonaan auringonpaisteeseen ja vaikka ne ovatkin keinonahkaan, merkittävä kutistuminen oli tosi asia. Kun mies vielä kiven kovaa väitti jalkojen olevan ennallaan, niin ei löytynyt muuta apua kuin lähteä metsästämään uusia kenkiä.  Kengät löytyi sitten Utsjoelta, jossa Eräkontio/Osmo Pakanen pitää hyvin varustettua telttamyymälää. Jos katkot vapasi tai tarvit muuta merkittävää apua kalastukseesi, niin kannatta suunnata Utsjoelle, kuuletti tavaran lähettäminen onnistuvan esim. Karigasniemelle vaikkapa joukkoliikenteen mukana.
Uusien kenkien myötä Veli-Matti onkin sitten teputellut rannassa ja pitänyt yllä kalastusmainettamme, saalista ei kuitenkaan tarvitse kehua.
Sää on muuttunut kerralla, keskiviikosta alkaen on shortsit saanut vaihtaa pitkiin housuhin, ellei sitten käytä lanseeraamaani muotia - pitkät alusvaatteet alle ja shortsit päälle ja kaiken kruunaa vielä villasukat ja valellussandaalit. Muoti on tainnut enemmänkin herättää hilpeyttä, sitä tässä kyllä kaivataankin. Alakönkään suunnasta on kuitenkin kuulunut myönteisiä uutisia - tuoretta kalaa on nousussa, ovat uineet verkkoihin jo Nuvvoksessakin.
Viereinen kuva ei suinkaan esitä polttopuiden tekoa, vaan kuuluu kokoelmaan päätoimittajan välineniksit, joka saattaa joskus ilmestyä laajempana koosteena jossakin. Sen verran erilaisia niksitilanteita vuosien varrella on kertynyt. Tässä kyseessä on kutistuneiden Simmssin kahluukenkien koon palautus, joka valitettavasti ei niksinä ollut täydellinen, mutta täydennettynä toisen vaiheen käsittelyllä, jossa nuijitaan sopivat Inarijoesta etsityt kengän kärkiosaa hieman kookkaamma "muikulat" kivet kengän kärkiin ja jätetään ne sinne kuivumaan, kunnes kengän koko on palautunut.  Seuraavana niksi käsittelee muikuloiden kivien poistamista kahluukenkien kärjistä kenkien kuivuttua - epäilen , että tässä niksissä tarvitaan lekaa.


© Asko Jaakola 2005

Sulje ikkuna