Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Karigasniemi  18.7.2005

Lähtö etuajassa, auton päällä sunnuntain ja maanantain välinen yö, veronsa se vaatii. Sauna kuumaksi ja sen jälkeen unille, työtä teettääkin sitten virittäytyä kalastukseen.
Unen pöpperössä jokea seuratessa alkaa kiihko jälleen kohota,  vettä on kohtuullisesti, suunnitelmaksi viriää kalastus Haukikalliolla. Muutama tunti menee ennenkuin ennen kuin syntyy epäilys siitä, missä kala luuraa. Veden vähyys houkuttaa kahlaamaan keskelle koskea ja kalastamaan Norjan puoleista syvää, mutta edelleen nouseva kala käyttää kotomaan puoleista väylää, jonka alapäässä on pari kohtuullisen syvää ja hyvin virtaavaa kuoppaa.
Kahlaaminen ei sinänsä haittaa rannan kalastamista, mutta saattaa aiheuttaa toisenlaisia johtopäätöksiä Haukikallion kalastamisesta. Onneksi Inarijoella ilta tulee aikaisin, yhdeltätoista kämpille ja kemalleen. Suunnitelma syntyy Tsulloveiksi, jonka alasuvannon epäillään "säilövän" kalastukseen kelvollista lohta - näin on ainakin joskus aikaisemmin koski toiminut.  Eräs toinen havainto on myös tehty - kalastajat ovat kateissa verrattuna aikaisempiin vuosiin, majoitusliikkeiden käyttöasteet ovat matalalla ja soutuun tarkoitetut veneet ravistuvat rannalla.


© Asko Jaakola 2005

Sulje ikkuna