Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Karigasniemi  17.6.2005

Joku voisi väittää, että tulee aika pitkäksi pelkästään mökkeilyssä - siinä on vinha perä. Mutta toisaalta on syytä ottaa silti rennosti, lohikesää riittää vielä kauan. Hyvä sinänsä, että voi pysähtyä ja pohtia edellisten päivien kokemuksia. Olin käyttänyt jo suhteellisen pieniä, #3...6 koon perhoja, ainoa kookkaampi oli viereinen malli, joka on sidottu #1 single koukkuun. Mutta onko koko riittävä? Sehän selviää värkkäämällä vieläkin kookkaammat versiot, kuvassa koukut ovat #4/0, syystä siitä ettei suurempia löytynyt. Ajattelin ensi viikkoa ja luvattua Vitoslompolon reissua, siellä jos missä tarvii kookkaita perhoja varsinkin, kun paikkassa pääsee hätyyttelemään ainakin vahingossa tosi kookkaita kaloja. Pitänee vielä yksi pistää jonkun soutajan käteen kokeiltavaksi.
Päätoimittaja on sitten ilmoituksensa mukaan huomenna Karigasniemellä, sen jälkeen sitten suunnitellaan alavirtaan suuntautuvia kalastusmatkoja, eiköhän tiistai liene se päivä jolloin Vitoslompola kokeillaan, matkaa on sen verran, ettei iltakalaan viitsi lähteä. Maanantai-iltana saattaa pistäytyä Haukikalliolla tutkimassa mihin suuntaan paikan kalastettavuus on mennyt.
Joessa on vesi laskenut edelleen ja huomenna taitaa olla jälleen edessä pumppupaljun upotus. Ylävirran suunnalla oli ollut eilen sadetta, Karigasniemellä satoi hetken ripsimällä, jokohan kaivattaisi reilumpaa sadetta, kun tulvien uhkatkin on ohitettu.
Inarijoen kalapaikat alkavat olla kaikilta osin kalastettavissa, pitänee huomenna tehdä pieni tutkimusmatka ylävirtaan ja pitää käydä kuuntelemassa majatalon kuulopuheet. Torvikoskesta eilisen perusteella puuttui kalastajat, taisi puuttua kalatkin, koskapa edes "paikallisten poolissa" ei ollut heittäjiä. Siitä voi vetää ainoastaan yhden johtopäätöksen, lohta ei ole vielä joessa tai paikalliset ovat niin laiskistuneet, etteivät viitsi lähteä heittelemään - kuuluuhan noita kuitenkin Altajokisuulla käyneen.
Saattaa muuten tänä kesänä olla itikoitakin...jos sataa, ensimmäiset inisijät ilmestyi eilen aamulla.

Rasmus

© Asko Jaakola 2005

Sulje ikkuna