Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Haukikallio  12.6.2005

Vesi laskee ja lohi pidättää tuloaan Inarijokeen. Haukikalliolla on vesitilanteeseen sopivat "reiät" ja kinkamat, joiden takaa on hyvä hyökätä nousulle, toki vettä piisaa Haukikallion syvänteessä. Kukapa tietää vaikka sieltä löytyisi se hirmuinen hauki. Itsellä saalina reippaan mittainen harjus, joka on jo viimeistelty syöntiä varten - miltähän maistuu kyproslaisten varhaisperunoiden kera.

Haukikalliolla on sitten turvallista kalastaa, ei ole tungosta ja reppua vartion nokinaama bullmastiffi. Rauhallinen kaveri, ilmeisesti oivaltanut perhokalastukseen liittyvät odotukset, vuoron odotus, kalan hypyn odotus, kahviveden kiehumisen odotus ja useinhan sitä joutuu odottamaan, jotta edellinen kalastaja jo viimeinkin liikuttaisi jalkojaan. Tulevalla viikolla ruuhkat rannassa lisääntyy, joten tiputtakaamme ainakin tuo viimeinen odotus jäljessä tulevien listoilta. 
Vesilämpötilan  mittaaminenkin alkoi onnistua, mittarin neste oli mennyt pätkiin ja vaati pienen virittelyn oikeita tuloksia varten, kuumennus tappiin hoiti asian.  Toissapäivänä vesi oli kahdeksan astetta ja tänään mittaus antoi tulokseksi +9,2 astetta. Kaikki alkaakin olla valmista onnistunutta kalastusta varten - joessa kalapaikat ovat kohta kohdallaan, Ränni odotuttaa vielä loppuviikkoon. Viimeiset kulkutuspäivät on myös käsillä, keskiviikkonahan se päättyy, saalis kertonee miten lohi on jokeen levinnyt - Inarijoessa havainnot edelleen olemattomat. Ulkolämpömittari näytti +28 astetta varjossa, huomenna myös odotettavissa jälleen hellettä - suosittelen hengittäviä kahluuhousuja...

Haukikallio 12.6.2005

© Asko Jaakola 2005

Sulje ikkuna