Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Inarijoki  10.6.2005

Pitihän sitä pistäytyä Rännissä, leiripaikka on jo kuivilla, mutta Rännin kalastuspolku on vielä veden alla. Menee ensi viikkoon ennenkuin Ränni on kalastettavassa muodossaan. Alavirrassa on toki havaintoja lohesta, ihan rantaan saakka saatetuista, Levajokisuulla ovat ylimmät havainnot, kohtahan ne mittavammat parvet ovat jo Dalvadaksessa - pitäneekö järjestää alkuviikkoon oikein vastaanottokomitea. Haukikalliolle pääsee jo "kuivia" maita, mutta vesi saa edelleen laskea, jota se parhaillaan tekeekin. 

Varsinainen kalapaikka kuulettaa olevat Altajokisuulla, siellä on karannut taas pari kolme kassillista teuraskokoista kasvatuslohta. Varsinaiset lohimarkkinat kuulettaa olevat, pyytäjiä rantakallioilla parisen sataa. Ovat muuten huomanneet, ettei koko vuorokautta kannata viehettä heitellä, riittää kun passauttaa ittensä heitoille ruokinta-aikoihin - kaksi kertaa vuorokaudessa. Kalastajat ovat saaneetkin satoja kappaleita näitä kassilohia ja havaintojen mukaan ne eivät ainakaan vielä osaa nousta jokeen vaan jäävät pyörimään jokisuulle. Jotta ketä kunnon saaliit kiinnostaa, niin suunnaksi Alta!

Mustajokisuu 10.6.2005

© Asko Jaakola 2005

Sulje ikkuna