Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

 Tiukkakoski  9.6.2005

Jokeen rupeaa jo vettä mahtumaan, aamukalastuksen tuloksena kuin jalkapallo-ottelussa - joki oli parempi ainakin 0-4, olispa päässyt edes rankkarikisaan. Paikallisella verkkomiehellä oli ollut sentään saalista verkossa - kaakkuri jalasta kiinni, mutta onneksi irrottaminen oli onnistunut, kuuleman mukaan äkäinen lintu. Kalastukseen pannaan nyt "työsulku" , jospa tulevina päivinä tulisi ajeltua alavirran suuntaan, mukava olisi tarkastaa miltä Dalvadaksen pelipaikat näyttää, siellä voisi ajatella Nilijokisuuta ja Dalvadaskarin yläpuolista rantamutkaa. No, maanantaina pitäisi tulla Vetelin lohikeisari Laasasen Simo, jota Nilijokisuu varmaankin kutsuu. 

Onnea kuitenkin nuoremmalle tyttärelle tämän päiväisen syntymäpäivän johdosta! 

Matkailijat Veli-Matti, Seppo ja Matti ovat sitten perinteisellä Orklan reissulla, eivätkä tänä vuonna peruuta matkaa. Siellä on sentään tehty päteviä havaintoja lohesta, puntaroituja tietoja ei ole tullut, tiedot vaikuttavat aikalailla vastaavilta kuin Tenollakin, alavirran suunnassa on nähty lohia. 

Koskelot ja tiirat ovatkin olleet ainoita aktiivisia joella, niin, meinashan se tiira eilen tarttua perhoon, yritti peräti kolmesti, muttei tarttunut - olisko kyseessä ottiperho? Lujassa näyttää olevan koskelokin ruoka, sukellusmatka kestää ja suuntaunee niin syvälle, että pitänee jo välillä käydä haukkaamassa happea ja vasta toisella yrittämällä on saalis tavoitettavissa. 

Tiukkakoski 9.6.2005

© Asko Jaakola 2005

Sulje ikkuna