Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Karigasniemi 17.6.2004Eilinen päivä meni klapisavotan merkeissä sateisessa säässä ja samalla saunaa lämmittäessä. Iltapäivällä kolmen maissa sade yltyi ja kun siihen päälle vielä pokasaha rupesi puoltamaan, niin päivä oli putkessa. Veli-Mattia odottaa mukava kirveshomma juhannuksena - sivut siinä kippeytyy. Rantteella odottaa vielä kolme pölkkyä, mutta kirjailija Kejosen peruja olevat pokasahat vaativat kunnostusta ennen tositoimia, teroitus on tarpeen kipeästi ja jako on päin metsikköä. Toivottavasti varastosta löytyy edes sulkaviila. Jos ei niin pölkyt katkaistaan sinnillä.

Tuoreet kalastusvoimat ovat jyllänneet joella, Syrjäsen Lauri, Kettusten juniori ja seniori, joista ensin mainittu osoitti olevansa perheen kalamies - ainakin mennä kesänä. Kettuset olivat käyneet Dalvadaksessa iltakalassa, mutta ilman menestystä. Soutajat olivat tietojen mukaan saaneet lohta. Joku oli saanut meritaimenen Inarijoesta.

Inarijoessa vesi on noussut eilisestä aamusta noin 10 senttiä - lohesta ei ole varmaa tietoa , Tenossa sen sijaan on kalaa, mutta vaatinee raskaita siimoja ja kookkaita perhoja - pinnassa uitettuun perhoon lohi ei näytä tässä kylmässä vedessä vielä nousevan. Onneksi perjantaiksi on ennustettu hieman lämpenevää, lohenkalastus näyttää olevan sellaista, että jos yksi osatekijä on kohdallaan, niin toinen heikentää ottia. Vesitilanne on toiveita herättävä ja kun kaikki on kohdallaan, niin kyllä tärähtää.

© Asko Jaakola 2004

Sulje ikkuna