Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Rauhoitus 14.6.2004Rauhoituspäivä sopii hyvin perhonsidontaan ja valmistautumiseen illalla taas alkavaan armottomaan kalastukseen. Odotettavissa on vettä ja tuulta, sen näkee jo mökin ikkunasta - onneksi. Mutta sitä miten kauan sää pysyy, se on ennustajien kynsissä.
Jotta kalastuspaikan valinta hieman helpottuisi, ohessa kuva Rännistä. Yläpään viimekeväinen "reikä" Norjan puolelle näkyy säilyneen, myös alapään kinkama on säilynyt ennallaan, tuonee kalaa entiseen tapaan kalaa Ränniin, jos vesi ei laske. Yläpäässä molemmat väylät yhtyvät yhdeksi kapeaksi uomaksi, jossa saattaa lohi puraista perhoa, pohjan mahdolliset pienet kuopat selvinnevät kalastamalla.
Juttuihin kalan määrästä Tenossa kannattaa suhtautua varauksella, toki muutamia kaloja on todistettavasti saatukin, mutta kalamäärä näyttää luvattoman niukalta, ainahan niitä ns. sattumakaloja saadaan. Moni toiveikas saattaa pettyä pahan kerran - eräänlainen epäilys vaivasi mökkikaveria hänen pohtiessaan tulevaa kautta muutaman päivän kalastusrupeaman päätteeksi. Joka tapauksessa lierihattuisten määrä näyttää kasvavan, kasvaneeko samalla kalajututkin?
Syrjäsen Lauri saapuu tänään maisemiin, saas nähdä, joko tänä ehtoona joki kutsuu?

© Asko Jaakola 2004

Sulje ikkuna