Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Kuoppilaskoski 13.6.2004Huomattavasti hiljaisemmin meni päivä Kuoppilaksessa, aloituskin viivästyi puolille päivin - syynä venynyt Bildamon reissu. Tavoitteena oli kohtuullinen kalastuspäivä neljän tunnin heittorupeamalla. Bildamossa havaittuja hyppääjiä ei ainakaan Kuoppilaskoskessa nähty.

Koskessa vettä kohtuullisesti, mutta kala hukassa, vaikka edellisenä yönä oli karkuutettu titti!

Vesi nousi muutamalla sentillä, Inarijoessa havaintona 8 sentin nousu edellisestä vuorokaudesta, sääennuste lupaa lisää sadetta seuraavina päivinä.

Kuoppilaskosken kalastusta tuntui häiritsevän keskustelu ja aika-ajoin neuvonpidot siitä missä on se 50 metrin raja, jossa kalastus on rannalta kielletty. Merkkiä ei nyt ollut paikalla, mutta muistelin ottaneeni viime vuonna merkistä kuva - muisti osoitti vielä pelaavan. Viereisessä kuvassa vasemmalla näkytä tanko osoittaa merkin sijainnin viime kesänä, matka ei liene tästä venynyt, mutta odottaisi viranomaisten huolehtivan merkinnöistä, niin turhia turpakäräjiä ei silloin syntyisi.

© Asko Jaakola 2004

Sulje ikkuna