Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Dalvadas 30.7.2004Niin, menihän se päivä Dallasissakin, komeeta ja aurinkoista. Kalastuksesta ei juuri kannata höpsistä - totesin porukalle, että jos olisimme heittäneet kolmeen pekkaan päivän vaikkapa Rännissä tai jossain muualla Inarijoella, niin malli olisi kyllä saatu. Dallasissa ei sitten malliakaan, ainut mallisuoritus nähtiin, kun Laurin sormesta poistettiin nahan alle napannut perho.

Luonnon ilmiöitä saattoi kuitenkin ihastella käytännössä, mitä ne nyt olikaan, tunturimittarin toukkia tai ainakin sinnepäin, mutta Norjan puolen koivikkojen lehdet oli kyllä syöty, kuvassa vihreät lehdet on haavoissa.

Merran Repa soitti Alakönkäältä, kalaa ei ollut tullut viikon kalastamisen jälkeen, mutta niitä sentään siellä tuntui näkyvän.

Näillä eväillä panen pisteen kalastusjutuille tältä kesältä, ellei sitten muuta satu. Jäämme odottelemaan koottuja selityksiä siitä, miksi tänä kesänä näin. Jotain tosiaan tarttee tehdä, mutta ensin tietenkin tutkitaan ja sitten sovitaan toimenpiteistä.

© Asko Jaakola 2004

Sulje ikkuna