Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Tsullovei 27.7.2004Aamusta jahtiin, mutta ei erityinen verenmaku suussa. Saaliiseen on tänä kesänä sopeuduttava iloisena yllätyksenä - tänäänkään sitä ei tullut. Ilo ja hymynkare pitää ottaa irti jutuista, omista ja muiden kommelluksista.

Yhdestä asiasta saaressa oltiin yhtä mieltä - vettä tulee joessa riittämään kelvollisesti koko kaudeksi. Tsulloveikosken yläpeiliä ei vieläkään pystynyt kalastamaan veden korkeuden vuoksi ja mahdolliset kalat jäivät jälleen turvaan. Myös Tsulloveissa on lohen jälkikasvua, muutama smoltti kävi tartuttamassa ittensä perhon vangiksi.

Välineet kasaan ennen luvan päättymistä ja kalareissulta suoraan saunaan, jonka vaimo oli oivallisesti lämmittänyt. Koira on kotiutunut mökille, makaa kyljellään ja kuorsaa, johon jostain syystä olen suhteellisen tottunut kuluneiden kesien ajalta.

En tiedä mitä säätieto on luvannut, mutta uutisten aikana alkoi sataa, jospa se virkistyttäisi olemattoman lohen nousuun.

© Asko Jaakola 2004

Sulje ikkuna