Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Inarijoki 27.6.2004Sunnuntaiaamu valkeni, jos niin voi sanoa yöttömästä yöstä, pilvisenä. Ukkonen jyrisi jo puolilta päivin Norjan puolella, iltaa kohti ukkonen jo selvästi voimiaan menettäneenä ylitti Inarijoen ja sadetta kuitenkin tuli muutaman tunnin ajan. Jos jotain positiivista pitää löytää, on se, että vettä on joessa makeasti - lohella kelpaa kyllä uida.

Inarijoki miehitettiin molemmin puolin, Veli-Matti valitsi Norjan rannan ja se kannatti, Mustajokisuusta 2,3 kiloinen meritaimen - lohensukuista ruokaa tiedossa. Itse talsin Haukikalliolle ja pyssysin iltakuuteen saakka tuloksetta - harjukset hyppivät läpi poolin ja hypyillään viestittivät lohen puutteesta.

Kettusen Pasi oli törmännyt pieneen lohijalkaan Dalvadaksessa, ainiharvinaisia tapauksia tänä kesänä - Boratbockan vuorossa on parina päivänä saatu pariakymmentä tittiä maille, joten jotain lupauksia ajassa on ja lupauksia on maksiminsa saavuttaneessa kalastajaporukassa.

© Asko Jaakola 2004

Sulje ikkuna