Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Dalvadas 26.6.2004Kesän "pakkoretki" Dalvadakseen, tulokset olivat jo aavisteltavissa, aurinko porotti jo varusteita puettaessa täydeltä terältään - lämpöä vähintään +25. Sadekuuro helpotti hieman oloa, mutta sitä kesti vain hetken. Pyytäjiä paikalla niukasti, pooli pyöri koko ajan ja taukoja piti oikein asiasta tehden järjestää.

Sinänsä positiivista oli, että lohi hyppäs mutkan ulkokaarteessa ja mutkassa Norjan puoleisessa peilissä. Monenlaista tarjontaa kalalle, mutta mikään ei kelpaa. Syrjäsen Lauri epäili, että kohta alkaa ne puheet siitä Dalvadaksen mutkan "möröstä", joka pitää pienemmät kalat loitolla - seuraavana päivänä tämä tuli jo julki. Sopii epäillä mörköä, sen verran taajaan perhoa on mutkaan tarjottu, että hermostuu siinä lehmänhermoinenkin ja antaa itsestään jotain merkkiä. Mutta juttujahan aina syntyy - alempana soutukalastajat olivat kalojen kanssa törmänneet - lienevät olleet samaa parvea, jotka Dalvadaksessa näyttivät olemassaoloaan - ottihalut vain puuttui. Joutuu edelleen pohtimaan, missä lienee vika.

Pitkän heittorupeaman jälkeen mökille, lämpöä illalla kymmenen aikaan tasan kaksikymmentä.

© Asko Jaakola 2004

Sulje ikkuna