Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Karigasniemi 23.6.2004Eilinen päivä muistutti kovasti viime kesää, sydäntä jo kylmäsi - näinkö tässä taas käy, vesi laskee vauhdilla, jääkö lohi mereen. Tänään usko vaihtelevaan säähän palasi kelvollisen sadekuuron merkeissä. Ukkonen katkaisi sähköt muutamaan kertaan ja iltapäivä jatkui pilvisenä, sateen myötä joen pinta nousi lähes silmissä. Näkyvyys niin kuin merisäätiedotteessa - Karigasniemi näkyvyyttä viisisataa metriä.

Niille, joilla on lupa päällä, tulossa kelpo kalastuspäivä, itselläni on vuorossa perhonsidonta. Sehän taitaa olla entisen ajanlaskun mukaan juhannusaatto, Norjan puolella on viritelty kokkoja, syttynevät paremmin bensan voimalla.

Kokeilkaapa joskus myös ulkokuivatun poronlihan paistamista riehtilässä, mökkiolosuhteissa - veikkaan, ettei tarvitse kauan olla yksin. Raatokärpäset valtasivat eilen ehtoolla mökin, ikkunat olivat lähes täynnä kyseisiä olioita, tuhoaminen onnistuu parhaiten pölynimurilla ja sen jälkeen pussi välittömästi kaatopaikalle. Tai oikeastaan, jättäkää kokeilematta!

Puhelinverkko olikin nurin, taisivat uutisissa kertoa, että verkko saadaan korjattua iltakymmeneen mennessä, emme ole suinkaan uutissulussa. Puhelinhommissa taisi mennä pitkään, kentät oli kunnossa vasta torstai-aamuna

© Asko Jaakola 2004

Sulje ikkuna