Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Jägelvei 22.6.2004Ehtoolla neljä laskua Inarijoella ja jo ensimmäisellä kunnon tömähdys, muttaa siihen se sitten jäi perhon vaihdoista huolimatta - tömähdys kohdistui Inarinjoen perusperhoon.

Aamulla Dallasin Tivoli ei kiinnostanut ja sen vuoksi kohteeksi tuli Jägelveijokisuu ja siitä muutama satametriä alempana sijaitseva mutka. Ensimmäinen lasku ja heti kala kiinni, mutta potilas osoittautui "säälittävän" kokoiseksi vastanousseeksi meritaimeneksi, joka palasi koukun irroituksen jälkeen takaisin jokeen. Perhona eilen esitelty - valittu kelin perusteella.

Merran Repa soitti Alakönkäältä, oli päässyt vasta tänä aamuna avaamaan pään vajaalla viisikiloisella. Pojat olivat käyneet eilen kolmannen kerran Tanabrussa ja nyt ensimmäistä kertaa sillan alla kolmisenkymmentä lohta, joten kalaa on tulossa kuitenkin, lämmittävät ylemmän joen pyytäjiä vasta ensi viikolla, jos alakerran väki ei kalasta näitä yhdettömiin.

© Asko Jaakola 2008

Sulje ikkuna