Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Karigasniemi 21.6.2004Maanantai ja jälleen rauhoitus iltaan saakka. Inarijoessa oli ehtoolla ollut havaintoja titin hypyistä...ilta paljastaa pitääkö tiedot paikkaansa vai onko ollut kyseessä Karasjoen käännynnäisistä.

Perhoista ei ole syntynyt kovinkaan vahvaa käsitystä, mutta ohessa yksi malli, joka näyttää kelpaavan pilvipoudalla ja nyt kun kesän lämpö on saavuttanut pohjoisen. Koukkukokoja voi soveltaa harkintansa mukaan:

Perä: ohut pyöreä hopea, fluorivihreä silkki
Pyrstö: crest
Vyö: musta strutsi
Kierre: soikea hopea
Runko: takaosa fluorivihreä silkki, etuosa litteä kuparioranssi tinseli
Runkohäkilä: oranssi kukko tuplattuna
Siipi: alla ruskea bucktail, päällä musta bucktail tai vastaavat, tässä mustana on käytetty apinaa.
Sarvet: oranssi crystal hair
Yläkaari: crest
Sivut: tarhattu viidakkokukko
Pää: musta

Rungossa saattaa aiheuttaa hämmennystä kuparioranssin värinen tinseli - sitä löytyy Katriina-kahvipaketin pohjasta. Perho ei kuvassa ole parhaimmillaan, koskapa sitä on pureksittu ja lohen limaisuus ei lähde pelkällä huuhtelulla - eikä ole tarkoituskaan, säilyköön oikeana hajusteena.


© Asko Jaakola 2004

Sulje ikkuna