Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Ränni 20.6.2004Päivä alkoi Rännissä, kahden ensimmäisen laskun tuloksena kaksi meritaimenta, seuraavilla kahdella tärppejä. Taimenet menevät särpimeksi potuille.

Ränni vaikuttaa kohtuulliselta kalastaa, mutta lohi on vielä nousematta, jokohan ensi viikko niitä tuo Inarijokeen runsaammin. Yläpäässä Rännin laskun voi aloittaa selvästi alempaa kuin aikaisemmin, koska välikannas on valunut alemmas, molemmat taimenet ottivat keskikohdilla sijaitsevan "kummun" alapuolelta entiseen malliin uitettaessa perhoa penkan reunan suunnassa.

Luvan lopetus kahdella laskulla Haukikalliolla, ei kalaa. Kahvireissulla kuulumisen Dalvadaksesta, joku oli pidellyt lohta, mutta tuloksena karkuutus, niin ja joku nainen oli tipahtanut veneestä Paisjoen alapuolella - tietojen mukaan hän oli nukkunut perätuhdolla, josta vyörähtänyt jokeen - herätys lie ollut suhteellisen pikainen.

© Asko Jaakola 2004

Sulje ikkuna