Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Inarijoki 19.6.2004Ehtoolla katseltiin lämpömittaria, 5 astetta plussan puolella, mutta niin kuin ennusteet lupasi lauantai valkeni lämpimänä, aamulla 9,5 astetta seitsemän aikaan. Iltapäivällä puoli viiden aikaan lämpöä tasan 20 astetta. Tulee muuten mahtava itikkakesä!

Aloitus aamupalan jälkeen, joella yhdeksän maissa. Kahtakymmentä yli yhdeksän pää auki, rannalla 4,5 kiloinen nousulohi. Valitettavasti väsytyskuvia ei ole, kuvaaja hukassa ja itse niitä on suhteellisen vaikea ottaa.

Kaikki lähialueen ottipaikat tuli sitten luvan päätteeksi kierrettyä, Pahakosken alaosa, joka kalastukselle suhteellisen toivoton - syvää heikosti virtaavaa aluetta, joki pohjassa mustaa kiveä ja sitä myöten vesi hyvin tummaa. Jullakoski on muuttanut muotoaan, tulva on kerryttänyt keskelle koskea kivipenkan, jolta pystyy heittämään nousureittiä reilun sadana metrin matkan.

© Asko Jaakola 2004

Sulje ikkuna