Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Karigasniemi 9.6.2004Jälleen pelipaikoilla, viimekesään verrattuna Inarijoessa on parikymmentä senttiä enemmän vettä. Kesän tulo on myöhässä kylmien säiden vuoksi, jokirannassa lehti on hiirenkorvalla, mutta korkeammalla juuri ja juuri silmulla. Jokirannat eivät vielä viheriöi, joten ei ainakaan ensimmäiseksi tarvitse vihreää perhoa tarjota, mielessä vanha ruskeahko muunnos Tenon Kalkkisesta.
Lohesta olen jo ehtinyt kuulla jos jonkinlaista huhua, mutta aivan alhaalta on kuulunut viesti, jonka mukaan ajoverkkopyynti on antanut viimein kohtuullista saalista.
Inarijoesta ei ole saatu kalaa, mutta eipä ole kalastettukaan, alempana Tenolla on tullut tämänvuotistakin saalista, mutta talvikot on monin paikoin riesana, älköön niitä otettako saaliiksi. Joessa on jonkin verran isoa kalaa, jalka ja titti puuttuvat valikoimasta, mutta annas olla kun ilma lämpenee....
Jos jotakuta kiinnostaa nyt Orklan kalastus, niin viimeisten mökkikaverin kommenttien mukaan ovat väärässä paikassa, vettä joessa luvattoman vähän ja sen mukaisesti kalaa. Taitaa olla tiedossa lisää kalakavereita siltä suunnalta, pitänee huolehtia sauna vastaanottokuntoon.
Niin ja lopuksi niille, jotka haluavat seurata veden lämpötilaa: Inarijoki +9 astetta klo 16.

© Asko Jaakola 2004

Sulje ikkuna