Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Ränni 1.8.2002
 Torstai-iltana pikaisten Fierranjoen laskujen jälkeen Ränniin, josta vastaan tuli samainen Turusen Seppo mukanaa kaksi asentotittiä. Vaihdettiin pari sanaa kaloista ja Seppo kertoi PASKOISTA Rännin ja Mustajokisuun poolien välissä.

Unohdin koko asian laskiessani Rännin pariin kertaan - alapäässä asentotitin hyppy oli ainoa tapahtuma. Rännistä Mustajokisuulle lasku läpi ilman tuntumaakaan kalaan, mutta alempana selvisi edellisellä olleen kala kiinni.

Palatessani Rännin leiriin selvisi ja palautui Sepon puheet hajun kanssa havaintoihini. Rantapolun varsi oli MIINOITETTU - tusinan verran paskaläjiä kuitit levällään, myös verottajan osat olivat jääneet: Tälläisiä jätöksiä ei jätä muut kuin ainoa kahdella jalalla kulkeva, jonka päässä pitäisi olla aivot.

Keitä he ovat? Ilmeisesti sellaisia henkilöitä, joilla ei koskaan ole aikomustakaan palata paikalle - itse toivon juuri samaa. Jos tarkoituksena on miinoittamalla "rauhoittaa" Ränni, niin onnistuminen on ihan hyvä, täsmäase on toimiva.

Kehotuksena esitän, ettei nämä henkilöt muutoinkaan poistu posliinipytyn havaintopiiristä, toivoen myös, että silloin on saatavilla järkevä avustaja, joka huolehtii ja varmistaa housujen laskun, siellä muutoin tuloksen on varmasti lautamiehen tutkinto.

Kenellekään ei liene epäselvää, miksi tälla sivulla ole kuvaa.
.


© Asko Jaakola 2002

Sulje ikkuna