Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Outakoski 31.7.2002
Outakosken ylämontusta nappasi Seppo Turunen monttua emännöineen 7,15 kiloisen lohen. Voi vain kuvitella miten sytkäyttää periaatteessa ensimmäisellä mittaheitolla tarttunut lohi, joka vastustelee kosken alaosaan ennenkuin suostuu pataan vietäväksi. Seppo sen homman taitaa.

Hieno päivä, jonka vahvisti myös kalastusparina ollut Syrjäsen Lauri. Ainoa mikä hieman tilannetta häiritsi oli se Seitalasta jouksujalkaa suoraan laskulle rynnännyt "kalastaja", jonka käsityksen mukaan hänen ei tarvitse Tenolla jonottaa. No, onneksi pojat olivat tätä käsitystä muuttaneet kauniilla toteamuksella: " Jos olisit kiltisti odottanut vuoroasi, niin tiedä vaikka tämä kala olisi tarttunut sinun perhoon.

Samassa paikassa törmäsin itse näihin taitamattomiin ja heidän opastukseksi löytynee perhoboxista edelleen tuiki tarpeelliset yleiset käyttäytymisohjeet - lukekaa vapaasti ja omaksukaa!

Vielä tietona alavirralta, haukiputaalainen Eero Kauppila osannee soutaa lohta, suurin tällä viikolla 23,8 kg. Eero soitteli puoleyön jälkeen palattuaan soudulta, tuloksena 8 lohta, joista 6 yli 11-kiloista ja 7 kaloista kirkkaita nousulohia. Taitaapa se Eero osata tehdä myös vaappujakin, koska samalla alueella soutajat kertoivat, että oli aivan sama menikö Eero alapuolella tai tuliko jäljessä - vavat nytkähti joka tapauksessa.


© Asko Jaakola 2002

Sulje ikkuna