Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Haukikallio 30.7.2002
Tiistai-aamu alkoi eräänlaisella kruisailulla...Fierranjoen niemekkeet läpi korkean veden sarvijaakolla, mutta ei tulosta ja eikä myöskään havaintoja lohesta. Tuuli sen sijaan oli aivan kiitettävä.
Fierranjoelta Seitajokisuun kautta pikainen silmäys Outakoskeen. Outakosken leirikivi vedessä, mutta alapään pooli näyttää aivan kalastettavalta. Outakoskelta matka jatkui Dalvadakseen, jossa pikaiset kuulumiset paikkaa kalastavien kanssa ja takaisin tutuimmille kulmille.
Kruisailu päättyi mökin pihaan, josta suunta Paskoniemeen, mutta sen oli vallannut verkko, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi Haukikallio. Toisella laskulla "mulatti" titti eli jo hieman tummunut titti. Glödhäck runsaana speymallin perhona tehosi.
Inarinjoen vesi laskee hyvää vauhtia, mutta Fierranjoella havaittua parvea ei ainakaan vielä joessa näy, toivottavasti ei Karasjoessakaan.


© Asko Jaakola 2002

Sulje ikkuna