Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Karigasniemi 27.7.2002
 Perjantai-iltana risteilivät perhomiehet ympäri Inarinjokea...kuulumiset illan tapahtumista, kuten lauantainkin pyyntiretkistä olivat samat +-0 ja Inarinjoella ei edes havaintojakaan lohesta. Perjantai-iltana alkanut sade jatkui lauantain iltapäivän puolelle - vettä syöksevät kaikki Tenon sivujoet, niin Nilijoki kuin Akujokikin.

Dalvadaksen tapahtumista ei ole muuta kerrottavaa kuin että Dalvadaskarin ja rannan väylässä menee vettä ja vastaavasti Kuoihkakarin uomassa vettä menee sen verran, että jo 10 sentin lisänousu etsityttää kahluupaikkaa alempaa traktorireitiltä. Kuoihkakarin alamutkan alue oli ääriään myöten täynnä ja intermediate-siimalla kalastus liian nopeata...tarvittaisiin ainakin 330 grainin "naara".

Lohesta on pula? Monessa varmassa paikassa ei edes näe lohen hyppäävän, josta tietäisi jotakin tapahtuvan. Vain yksi paikka on pitänyt kutinsa- käynti kahtena päivänä kohdassa vahvistaa sen, 1. iltana lähes 15 hyppyä ja seuraavana päivänä lyhyellä ajalla puolen tusinaa näyttäytymisiä tia hyppyjä. Selkeimmin sen osoitti n. 5 kiloinen melkeen musta kojamo, joka veti täysillä ilmaan vain 3 metriä rannasta.


© Asko Jaakola 2002

Sulje ikkuna