Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Karigasniemi 25.7.2002

Vesitilanne on heinäkuun sateiden myötä vakiintunut normaaliin kesätasoon. Öisen sateen myötä vesi on noussut muutamia senttejä. Lohi on ollut edelleen lujassa. Pari yötä sitten on kuitenkin Kesäpaikan salmesta tullut runsaasti kalaa ylös, joiden nousua oli harrin pyytäjät olleet todistamassa. Kesäpaikan salmihan sijaitsee aivan tien varressa Outakosken ja Nuorpiniemen välissä. 

Eilinen ilta meni saunan jälkeen perhoja sitoessa - kokeiluun menee noita Jussin mainostamia Undertagereitä ja suuntana illalla alkavalle luvalle on Dalvadas ja siellä Kuoihkakari...mutka ja sen jälkeinen tasanne on ollut "hiljainen", epäilyksenä on isosta lohesta johtuva hiljaisuus.


© Asko Jaakola 2002

Sulje ikkuna