Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Inarijoki ja Ylä-Teno 7. -8.7.2002

Inarijoen vesi on vastannut sadetansseihin...ne voi jo lopetaa. Vesi on  noussut metrin verran ja kääntynyt laskuun sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.
Haukikallio on koeteltu lauantaina korkealla vedella ja vastaisella tuurilla, kalastusta aamukahdeksasta iltäpäivälle kolmen sivu - eikä näpyäkään. Kuullun mukaan iltatuuri on ollut tyytyväinen, saaliina tittejä ja jalkoja...joko lohi on Inarijoessa?
Lauantai-iltana aluksi Seitaojan suulle, jossa sattumatitin karkuutus, aamuyöällä Nilijokisuuhun siinä uskossa, että vettä olisi paikassa riittävästi - valitettavasti ei näin ole. Muutamia EU-tittejä ilmassa, muuta tuntumaa ei loheen havaittu. Edelleen vahva käsitys, että Nilijokisuu toimii, kun vesikorkeus hipoo kalastuskieltomerkkiä.
Sunnuntaina mitta" täynnä". Kuuntelin muutaman päivänä uutisia, joissa kerrottiin nuorison lisääntyneestä masennuslääkkeiden tarpeesta: Tervetuloa Tenolle lohta kalastamaan - tuloksena luonteesta tietenkin riippuen varma masennus ilman lääkitystä.
Tällä erää kuitenkin titti suolassa, seuraava kalastusmatka on jo suunnitteilla eikä aikaakaan, kun Tenon varresta kuuluu - ilman erityisempää masennusta: Kyllä perhokalastus on mukavaa!

© Asko Jaakola 2002

Sulje ikkuna