Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Inarijoki 4.7.2002

Muutaman viimeisen päivän satamisen jälkeen Inarijoen pinta on noussut merkittävästi. Veden nousu vaikuttaa myöskin Tenoon, sillä Karasjoki tuuppaa vettä yhtymäkohtaan samalla tavalla.
Ennusteeksi voisi luonnehtia...kalaa on varmasti nousemassa, myös Inarijokeen. Kuvatkoon parin viikon välein otetut kuvat vesitilannetta. Valitettavasti lohi ei ole vielä hypännyt siinä missä se pruukaa olemassaolonsa vahvistaa.
Kalastuspaine Suomen puoleisilla rannoilla on maksimissaan - seuraavaksi vaihdetaan rantaa toiselle puolelle ja tutkiskellaan kuningaskunnan maisemia ja kalapaikkoja.
Torvikoski on antanut lohta, suurin lienee 9,2 kiloinen, ylempää Iskurasjokisuun alapuolella sijaitsevasta koskesta on saatu oivallisia saaliita, mutta ovat aikaisempaa noususarjaa värinsä perusteella.
Edelleen kauden perhona jaksaa tietenkin Sarvijaako erilaisina versioina, Torvikosken suuri on saatu puraisemaan Korhosen Korreempaa, mutta tarttumatta kiinni syöttiin.
Päivän kalastuskohteena vaihteeksi Dalvadas, jossa veden nousu selvää, mutta pyytäjiä runsaasti. Lähes seitsemän tunnin aikana kaksi laskua, yksi titti jakson aikana? Harkitkoon kukin tapansa kasvattaa ruuhkaa...

© Asko Jaakola 2002

Sulje ikkuna