Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Outakoski 16.6.2002

Outakoski, kuten olettaa sopii kaipaa myöskin vettä tai tarkemmin vettä kaipaa lohi noustakseen. Outakoskessa on kyllä vettä, mutta lohi ei ole kotona. Kalastus lienee tällä vedellä tuottoisinta öisin, erityisesti silloin tulee muistaa, ettei kahlaamalla heikkenä muiden poolia kalastavien mahdollisuuksia kahlaamalla liian syvällä. Polvisyvyys on se riittävä syvyys, jolla tavoitetaan lohi ottipaikoilta ja myöskin se, ettei kala häiriinny liian syvälle(=ottimonttuun) kahlaamisesta. Joillakin kalastajilla näyttä olevan sellainen harhakuva, että housujen kaulus on se syvyys, minne pitää kahlata.
Muista, että joudut hallitsemaa kalaa juuri sillä syvyydellä, minne olet kahlannut - jo muutaman kilon kala tarttuessaan ja pyrkiessään vapautumaan pinteestään takaa uimareissun.
Huhu kertoi, että Dalvadaksesta olisi lohta saatu, lähellä se oli Outakoskellakin

© Asko Jaakola 2002

Sulje ikkuna