Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Tällä sivulla voit lukea Inari- ja Tenojoen kalastuskauden tapahtumista "reaaliajassa" - päiväkirjamuotoiset juttut kertovat eri kalastuspaikoista, vesitilanteesta, kelvollisista perhoista ja päätelmistä lohen liikkeistä joissa.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Inarijoen silta 15.6.2002

Inarinjoen sillalta avautuu näkymä Torvikoskelle, vesi on erittäin puhdasta vähäisyytensä vuoksi, vaikkakin norjalaiset olivat sillan yläpuolella paraikaa huuhtelemassa lietekärryä, taisivat tosin olla kuljettamassa vettä lietealtaansa rakennustyömaalle - mutta hurjan näköistä hommaa kuitenkin.
Inarinjoki on niin vähässä vedessä, että suosittelen kaikille joelle aikoville harrastukseksi sadetanssia, vettä on paikoin niin vähän ettei lohi uskalla liikkua kuin korkeintaan yöllä. Alla muutamia otantoja eri paikoista.
No, Rännin alaosasta voi nyt lukea nousureiät, jos niillä on erityisempää merkitystä samaten Inarinjoen siltamonttu on tällä vedellä erinomainen tarkkailua varten, lohi näkyy selvästi montussa, koska vettä on niin vähän.
© Asko Jaakola 2002

Sulje ikkuna