Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

Inari- ja Tenojoella käytetyt hyväksi koetellut perhot antavat lohta vuodesta toiseen ja niitä oppii pakostakin käyttämään perhoille sopivilla keleillä. Joka kesä syntyy ns. yhden kesän perhoja, joita perhomiehet sitovat tulevaa varten talvikautena - kuinka usein sattuukaan, ettei niillä seuraavana kesänä tee mitään. Muutamista näistä tulee kuitenkin kestäviä "klassikkoja" joita joutuu rasiassaan kuljettamaan.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Juha Kallio

 

Juha Kallio on reilu kaksikymppinen perhokalastuksen ja erityisesti sidonnan harrastaja Ruukista. Juha opiskelee biologiaa Helsingin Yliopistossa. Sidonnan meriittejä Juhalle on kertynyt jo melkoisesti:1996 SM lohiperhosarjan pronssia, 1997 sitten Suomen Mestaruus samassa sarjassa, 1998 MM pronssia ja vuonna 2000 SM-lohiperhosarjan hopeaa ja SM-kultaa vuosina 2001 ja 2004. Mestaruudestahan on seurauksena siirtyminen tuomaritehtäviin eli mestaruutta ei tavallaan voi puolustaa.

Tiivis opiskelu haittaa harrastuksia kuten meillä työssäkäyvilläkin - viime kesänä ei Juhaa Tenolla näkynyt.

© Asko Jaakola


Sulje ikkuna