Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

mä sivusto tarjoaa tietoa rannalta tapahtuvasta perhokalastuksesta Inari- ja Tenojoella, koetelluista kohteista ja kalastavista perhoista, perhonsidonnasta,  perhokalastuksen kokemuksista ja ohjeista.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Iskurasjoki


Vasemmalta purkautuu Inarijokeen purkautuu Iskurasjoki, ranta on siitä hyvä, ettei kahlata juuri tarvitse. Pari metriä rannasta joki syvenee, kirkaalla säällä voi kalastaessa tarkkailla pohjan muotoja ja painaa mieleen mahdolliset ottipaikat. Perho on syytä uittaa aivan rantaan saakka, koska usein puraisu tapahtuu viime tingassa. Iso kivi on syytä jättää kiertämättä, mutta perho on hyvä sovittaa uimaan aivan kiven kuvetta. Jokisuun kohdalla syntyy mielenkiintoinen virtojen yhdistymä, joka kerää nousukalaa - syvyyttä joessa riittää kunnon köriläillekin. Jokisuun kohdalla yltää kohtuullisilla heitoilla kalastamaan suulla olevat kuopat. Laskun voi lopettaa jokisuun virtaaman lopussa tai viimeistään kun perho saavuttaa Norjan puolella olevan veneen, koskapa virran imu mietoituu voimakkaasta ja perhosta lakkaa houkuttelevampi uinti.

edellinen

© Asko Jaakola

seuraava