Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

mä sivusto tarjoaa tietoa rannalta tapahtuvasta perhokalastuksesta Inari- ja Tenojoella, koetelluista kohteista ja kalastavista perhoista, perhonsidonnasta,  perhokalastuksen kokemuksista ja ohjeista.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Iskurasjoki


Iskurasjoki on yksi pienistä Inarijoen Norjan puoleisista haaroista ja kuuluu niihin jokiin, joihin lohi nousee, joten 50 metrin sääntö jokisuulta on voimassa kalastettaessa Norjan puolella. Mutta kotomaan rannassa on sitten sitä enemmän pelipaikkaa. Karigasniemelta jokisuulle kertyy matkaa hieman yli 20 kilometriä. Paikkaan mahtuu suosiolla 4-5 perhokalastajaa, kierrolla voi samanaikaisesti olla kolme, joten tuolle joukolle on juttukaverikin odotushetkenä. 

Kalastus on hyvä aloittaa kuvan tilannetta hieman ylempää, joka selvisi kyseisen kalastustapahtuman yhteydessä - lohi ärtyi hyppäämään suurin piirtein linssissä näkyvän suuremman pisaran alla. Ilmeisesti siitä löytyy sopiva lepokuoppa, jossa lymyilevää kalaa rupesi sen verran tympimään, jotta päätti näyttä kuva kuopan "herra" on - perhoon saakka intoa ei riittänyt taikka kyseessä oli väärä perho.

Sulje ikkuna

© Asko Jaakola

seuraava