Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

mä sivusto tarjoaa tietoa rannalta tapahtuvasta perhokalastuksesta Inari- ja Tenojoella, koetelluista kohteista ja kalastavista perhoista, perhonsidonnasta,  perhokalastuksen kokemuksista ja ohjeista.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Haukikallio

Haukikallion lähtöpaikka nostattaa verenpainetta - vesipainettakin piisaa, kun vesi on korkealla. Aloitus tapahtuu kymmenenisen metriä mutkan kinkaman yläpuolelta ja kahlaamalla sen verran etäälle, että pystyy aloituksessa tarjoamaan kinkaman virran puoleiseen kuoppaan. Laskua jatketaan kinkamaa kohden vähän samalla tyylillä kuin kalastetaan Outakosken kinkamaa eli kun kinkaman tausta on kalastettu jatketaan kinkaman suunnassa rantaan. Kun pääsee "korkkaamaan" Haukikallion päivän ensimmäistä kertaa ja kun vettä kinkamakuopassa on sukupuolikorostetta myöden ei ole syytä kahlata kuoppaan ennenkuin sen takaosa on kalastettu. Korkealla vedellä tässä kohdassa tapahtuu - jos vain lohi on otillaan tai olet ajoittanut kalastamisesi nousun suhteen oikein.

edellinen

seuraava

© Asko Jaakola