Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

mä sivusto tarjoaa tietoa rannalta tapahtuvasta perhokalastuksesta Inari- ja Tenojoella, koetelluista kohteista ja kalastavista perhoista, perhonsidonnasta,  perhokalastuksen kokemuksista ja ohjeista.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Haukikallio

Ja taas myöhässä - lähtöpaikalla näkyy joku tarjoavan perhoa lohelle. Tuttu tilanne, mutta pitää vielä katsoa onko rannassa pitkäkin jono.
Korkealla vedellä voi toki laskea Haukikalliota edeltävän suoran, mutta veden laskiessa ei suoralla ole merkitystä. Kalastaminen toisella rannalla puollustaa aina paikkaansa, jos Norjan kortti on tullut lunastettua ja desinfiointi on kunnossa. Norjan puolelle muodostuu nätti kinkama, joka juontaa kalan Norjan puolen mietoon syvänteeseen hieman Rännin tyyliin - kalastajat ovat myöskin harvemmassa naapurin puolella. Kallionleikkauksen kohdilta löytyy parkki, mutta kalastamaan ei kannata mennä kalliolle - paikalliset heittää tässä vaappua ja rautaa, vaan yläpuolella kohtaan, missä rannan syvänteen kautta virtaava vesi "seisoo". Tästä voi aloittaa niin, että yltää tarjoamaan perhonsa matalan penkan päälle, josta voi sitten perhon otollisesti "vyöräyttää" nousukalan silmille tai suuhun.

edellinen

seuraava

© Asko Jaakola