Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

mä sivusto tarjoaa tietoa rannalta tapahtuvasta perhokalastuksesta Inari- ja Tenojoella, koetelluista kohteista ja kalastavista perhoista, perhonsidonnasta,  perhokalastuksen kokemuksista ja ohjeista.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Haukikallio

Haukikallio

Haukikallio lienee saanut nimensä - luonteenpiirteisestä saalista ja Norjan puolella näkyvästä kallionleikkauksesta, joka on muuten selkeä maamerkki suunnattaessa tähän kalapaikkaan. Haukikallion koskipaikasta näkymä avautuu Haukisuvantoon, jonka yläpäätä kannattaa toki kalastaa perholla, suvannon reunukset ovat myös soutajien mieleen, harjus viihtyy myös syvissä rantakuopissa. Karigasjoki on muuten kokonaan rauhoitettu ja jokisuuta koskee luonnollisesti 50 metrin kalastuskielto rannalta kalastettaessa kalastussäännön mukaan. Suualue onkin merkitty maastoon.

Parkkipaikka löytyy nelisen kilometriä Karigasniemeltä, kun Karigasjoen haarat on ylitetty, oikealla puolella sijaitsevalle poroaidalla aidatulle alueelle on yksi liittymä, johon mahtuu pari autoa - tämä automäärä kertoo kalastuspaikan olevan täysin miehitetty. Liittymästä suoraan aukean kivikon poikki alavirtaan kaarten pääsee mutkaan, jossa Haukikallio jo odottaa. Kolme, korkeintaan neljä kalastajaa mahtuu yleensä rinkiin, tiukasti sovitettuna kolmekin mahtuu kerrallaan kalastamaan. Toki on myös muitakin pienimuotoisia paikkoja, joihin kannattaa tutustua seuraamalla kokeneempien kalastajien käytöstä - paikoista sopii toki kysyä tarkemminkin, vastaus useimmiten löytyy.

Sulje ikkuna

seuraava

© Asko Jaakola